Tjänster


Vi har elektriker som utför elinstallationer inom nyproduktion, renovering samt tillbyggnad i allt från privatbostäder såsom villor och bostadsrätter till industrier och offentliga byggnader.

Honsbergs Elinstallationer AB är märkesoberoende och kan leverera produkter och tjänster som är helt skräddarsydda efter våra kunders krav och önskemål. Våra elektriker är engagerade och då vi anlitas för ett projekt kan vi genom våra leverantörer erbjuda ett komplett utbud av exempelvis belysning, vitvaror eller radiatorer.

Våra elektriker är kvalitetsmedvetna och genomför snygga och noggranna installationer med produkter av hög kvalitet från marknadsledande leverantörer.

 

Batterier för energilagring

När du anlitar oss på Honsbergs El för att installera batterier för energilagring så får du en nyckelfärdig batterianläggning som är uppkopplad mot aktuell stödtjänst. Våra batterier är kompatibla med bland annat Checkwatt och har hela 10 års garanti. Dem är även skalbara och kan därför kompletteras med fler batterimoduler i efterhand om man skulle önska att öka på kapaciteten. Vi löser allt från eventuell föranmälan till montering, installation och konfigurering av batterierna. Så att dem är i drift direkt och du kan luta dig tillbaka.

Utöver certifierade installationer i villor och för privatpersoner jobbar vi även med batterianläggningar för industrier och företag. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information och en kostnadsfri offert.

R

Certifierade & alltid tillgängliga

Vi arbetar i enlighet med branschens främsta verktyg för kvalitet, arbetsmiljö och miljöstyrning. Efter utförd installation är vi aldrig längre bort än ett samtal eller mail. Likaså har alla batterier som vi installerar hela 10 års garanti, så att du som kund hos oss kan vara trygg med ditt val av partner.

12 kWh motsvarar ~7,68 kW i effekt och ger en uppskattad årsersättning på 41 042 kr exkl. moms.

16 kWh motsvarar ~9,60 kW i effekt och ger en uppskattad årsersättning på 51 302 kr exkl. moms.

19 kWh motsvarar ~19,79 kW i effekt och ger en uppskattad årsersättning på 105 757 kr exkl. moms.

Hur fungerar stödtjänstemarknaden?

För att säkerställa balansen mellan elproduktion och elförbrukning samt upprätthålla en frekvens på 50 Hz finns det olika marknader och processer. Dagen före-marknaden är den första fasen där producenter och förbrukare lägger bud på hur mycket el de vill köpa eller sälja och till vilket pris. På intradagmarknaden kan aktörerna justera sina prognoser och bud fram till en timme före drifttimmen. För själva driftsfasen ansvarar Svenska kraftnät.

För att hantera felaktiga prognoser och oväntade händelser, såsom snabbt stopp av kraftverk, har Svenska kraftnät tillgång till olika stödtjänstemarknader. Och det finns olika kategorier av stödtjänster:

 • Snabba stödtjänster som används under kort tid.
 • Långsamma och uthålliga stödtjänster för att klara olika scenarier.
 • Dessa stödtjänster kompletterar varandra och syftar till att återställa balansen i elsystemet.

Exempel på stödtjänstemarknader är FCR-D upp och FCR-D ned. Svenska kraftnät köper reserver på strax över 500 MW för varje kategori (vilket motsvarar ungefär en halv kärnkraftsreaktor). Dessa reserver kan vara batterier, vattenkraftverk eller flexibel elförbrukning, som till exempel elbilsladdare eller värmepumpar. Beroende på om det är FCR-D upp eller ned kan dessa reserver automatiskt bidra med eller dra ifrån el inom 5 sekunder när frekvensen faller under 49,9 Hz eller överskrider 50,1 Hz. Dessutom bör de kunna vara aktiva i minst 20 minuter.

Vill du veta mer?
Varmt välkommen att kontakta oss.

Fördelarna med energilagring

Minskade elkostnader: Genom att använda batterilagring och dra nytta av variationer i elpriset kan man köpa billig el och ladda batteriet under låga priser. Sedan kan man använda batteriet som strömkälla när elpriset är högre. Detta kan leda till betydande besparingar för elkostnaderna.

Avlastning av elnätet: Batterilagring kan hjälpa till att minska belastningen på elnätet under hög efterfrågan. Genom att använda batterierna som strömkälla under dessa perioder kan man minska risken för överbelastning och undvika problem som kan uppstå vid hög belastning på elnätet.

Förbättrad effektstyrning: Batterilagring möjliggör bättre hantering av effekttoppar. Genom att använda batteriet för att jämna ut effektvariationer kan man undvika kostsamma avgifter för högsta effektuttag och optimera användningen av elen.

Ökad tillförlitlighet: Vid strömavbrott kan batterilagring användas för att försörja fastigheter eller anläggningar med el. Detta innebär att man kan upprätthålla viktig verksamhet och undvika oönskade avbrott.

Integration av förnybar energi: Batterilagring möjliggör bättre integration av förnybar energi, som sol- eller vindkraft, i elnätet. Genom att lagra den producerade energin kan den användas när efterfrågan är högre eller när den förnybara energikällan inte är tillgänglig.

Flexibilitet och skalbarhet: Batterilagringssystem är flexibla och skalbara, vilket gör det möjligt att anpassa dem efter olika behov och ändra kapaciteten vid behov. Detta ger en mer anpassningsbar och effektiv hantering av elanvändningen.

Laddbox & laddstolpe till elbil

Allt fler och fler biltillverkare lanserar nu elbilar och det är ett intressant val för många. Genom att installera en laddbox eller laddstolpe vid din bostad får du bättre flexibilitet i ditt elbilsägande och kan enkelt ladda bilen vid behov.

Vi utför certifierade installationer i allt från car-ports, i garaget, på uppfarter och utomhus på fasaden. Berätta för oss vad som skulle passa er bäst så återkommer vi med mer information och offert. Det går självklart bra att höra av dig till oss för rådgivning också, då guidar vi dig rätt bland de olika modellerna och ger förslag utifrån fastigheten på installationsplats.

Solceller & solpaneler

Går ni i tankarna att installera en solcellsanläggning? Välkomna att kontakta oss så hittar vi en lösning som passar just ert hus eller er lokal. Vi har erfarenheten och kunskapen som gör att vi kan utföra en lyckad installation till ett bra pris. Genom egna solceller på ditt tak kommer du att minska dina elkostnader samtidigt som du gör en fin insats för miljön.

Hos oss får du stöd i beslutet och vi installerar smarta och energieffektiva lösningar för villor, kommersiella lokaler och fastigheter. Vi kan även installera byggnadsintegrerade lösningar. Kontakta oss och berätta om era önskemål och förutsättningar så tar vi det vidare därifrån.

års samlad erfarenhet

genomförda uppdrag

körda mil per år

Elinstallationer

Honbergs Elinstallationer AB är certifierade och våra elektriker utför elinstallationer och montage för företag, kommuner och privatpersoner. Vi arbetar med allt från mindre uppdrag i villor och servicebutiker till större elarbeten inom industri och hos bostadsrättsföreningar. Med kompetent personal erbjuder vi totalåtagande för samtliga projekt, där vi genomför allt från en initial behovsanalys till projektering och slutförande.

Service & underhåll

Service utför vi åt alla kunder stora som små, oavsett om ditt behov är att byta en ljuskälla eller felsöka på en värmeanläggning, kommer vi med glädje och hjälper dig med just dina problem. Med kunden i fokus erbjuder vi individuella lösningar med särskild hänsyn till hög driftsäkerhet samt miljö- och energieffektivitet. Våra komplett utrustade servicebilar cirkulerar runt om i Västra Götaland och vi är aldrig längre bort än ett telefonsamtal.
 • Elarbeten vid renovering, tex byte av kök eller förändring av badrum.
 • Elbesiktningar – en säkerhetskontroll vid hus eller lokalköp.
 • Felsökningar och reparationer.
 • Installationer och förläggning av värmegolv.
 • Nyinstallation.
 • Installationer av flera vägguttag.
 • Vitvaruinstallationer.
 • Utbyte av elcentraler.
 • Installation av jordfelsbrytare till fast pris.
 • Jordning av lägenhet/villa.
 • Elkonsultationer.
 • Belysningsarbeten – med rådgivning och nya ideér
 • Specialbelysningar.
 • Larminstallationer.
 • Larm abonnemang.
 • Datainstallationer.
 • Telefoninstallationer.
 • Installation av elektroniskt åskskydd.

Vi ger er en gratis offert!

Här kan ni skicka en kostnadsfri offertförfrågan till oss. Vid större uppdrag ses vi sedan på plats och färdigställer prisförslaget.